Hoe kun je meer leads en omzet uit je website halen?

Hoe kun je meer leads en omzet uit je website halen?
  • september 26, 2023

Onlangs stelde een mede-ondernemer me de vraag: "Hoe kan ik meer rendement halen uit mijn website?" Heb jij ook deze vraag? Ik deel graag mijn inzichten om dit te realiseren. Mijn benadering is gebaseerd op succesvolle strategieën, zoals Inbound Marketing, They Ask You Answer, en het StoryBrand Framework. Er zijn verschillende wegen die naar succes leiden, en ik help je graag op weg.

Wil je weten welke veelvoorkomende valkuilen ik vaak zie bij MKB-ondernemers? Download dan kosteloos ons informatieve PDF. En wees gerust, ik zal je niet bombarderen met telefoontjes of spam e-mails.

1. Zorg voor een duidelijke boodschap

Het begint allemaal met je boodschap. Begrijpen bezoekers meteen waar je website over gaat? Binnen de eerste paar seconden moet een bezoeker weten: wat je bedrijf doet, hoe het hun leven verbetert, en waar ze contact kunnen opnemen. Het menselijk brein is namelijk snel afgeleid. Gemiddeld beslist een bezoeker binnen 5 seconden of ze blijven of vertrekken. Richt je boodschap dus op je doelgroep en niet enkel op jezelf.

Hoewel dit goedbedoeld is, vergroot het de kans dat bezoekers afhaken aanzienlijk. Het is essentieel om de bezoekers aan te spreken die binnen jouw doelgroep vallen. Hieronder vind je een video over het StoryBrand Framework, dat ik als StoryBrand Guide gebruik om ondernemers te ondersteunen.

 

 

2. Beantwoord vragen van je doelgroep

Je krijgt dagelijks vragen van (potentiële) klanten. Noteer deze vragen en zorg ervoor dat je ze beantwoordt op je website. Hierdoor bouw je vertrouwen op, wat automatisch leidt tot meer waardevolle leads via de website. Als je meer wilt leren over deze aanpak, raad ik het boek "They Ask You Answer" aan en bezoek hun website voor meer informatie.

3. Investeer in online marketing (breng mensen naar je website)

Om meer leads via je website te genereren, heb je verkeer nodig. Zelfs als je een perfecte website hebt, moeten mensen deze wel bezoeken om contact op te nemen of iets te downloaden. Zorg eerst voor een sterke basis en focus daarna op stevige marketingcampagnes.

Gebruik kanalen waar je doelgroep actief is, zoals social media, Google (SEO - vindbaarheid in zoekmachines), en relevante websites binnen je branche. Overweeg ook betaalde opties, zoals Google SEA (betaalde advertenties), betaalde social media campagnes, en andere platforms waarvoor je moet investeren.

4. Verzamel e-mailadressen

Verzamel e-mailadressen door middel van downloadbare content of nieuwsbrieven. Met het e-mailadres moet je voorzichtig omgaan. Het is waardevol. Verstuur (als daar toestemming voor is) regelmatig een e-mail met waardevolle content.

Voorbeelden van Downloadbare content zijn: whitepapers, e-books, webinars en demo's. Deze content wordt meestal achter een formulier geplaatst, zodat bezoekers het kunnen downloaden. Niet iedere bezoeker is direct klaar om te kopen, dus dit geeft ze de kans om kennis te maken. Wees echter voorzichtig om geen spam te versturen, maar waardevolle informatie te delen.

---

De meningen over dit punt zijn verdeeld. Sommige experts zeggen dat je geen downloadbare content moet inzetten, maar alles gratis moet weggeven. Ik geloof dat deze methode kan werken en dat mensen vervolgens contact zullen opnemen.

Zelf zet ik deze informatie graag nog achter een formulier. Bezoekers vullen daar hun gegevens in en krijgen vervolgens de downloadbare content, zoals bijvoorbeeld een PDF, toegestuurd. Vervolgens kun je deze mensen meer informatie sturen over het onderwerp. Let op, dit moet geen spam worden, maar echt waarde toevoegen.

Persoonlijk vind ik het logisch dat mensen hun gegevens moeten achterlaten voor iets waardevols. Dat zou je in elke andere situatie ook doen.

---

5. Implementeer duidelijke oproepen tot actie

Zorg ervoor dat je website voldoende duidelijke oproepen tot actie bevat. Bezoekers moeten gemakkelijk contact met je kunnen opnemen.Op blogpagina's zie ik vaak het ontbreken van een duidelijke "call to action." Uiteindelijk is het doel om bezoekers op elke pagina naar een specifieke bestemming te leiden. Gebruik voor een CTA (call to action) directe taal, contrasterende kleuren en eventueel een gevoel van urgentie om acties te stimuleren.

6. Overweeg een chatfunctie op je website

Een chatfunctie kan werken als je in staat bent om de berichten snel te beantwoorden. Het kan nieuwe leads genereren, hoewel de effectiviteit ervan per branche kan variëren.

7. Wees voorzichtig met pop-up formulieren

Pop-up formulieren zijn soms effectief, maar zorgen soms voor irritaties bij bezoekers. Overweeg ze alleen te gebruiken wanneer ze relevant zijn, zoals bij het verlaten van de website. Test de impact ervan om te bepalen of ze positieve resultaten opleveren.

8. Meet en optimaliseer

Om meer omzet te genereren, moet je begrijpen wat er op je website gebeurt. Monitor het gedrag van bezoekers, test A/B varianten en gebruik tools zoals Hotjar om inzicht te krijgen in hoe mensen je site gebruiken. Pas je strategie aan op basis van wat je leert.

Ik hoop dat deze tips je helpen om meer leads en omzet uit je website te halen. Als je verdere hulp nodig hebt bij de implementatie van deze strategieën, sta ik altijd voor je klaar. Neem hier contact op.


 

Blog Post

Related Articles

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Hoe implementeer je heldere boodschap, zodat je resultaat gaat boeken?

januari 27, 2024
Je hebt ervoor gekozen om je boodschap helder (bijv. op het StoryBrand Framework). uit te werken, waarbij je de klant...

Transparantie in je Marketing: De Spanning voor veel Ondernemers!

januari 9, 2024
Je loopt door een winkel en wilt iets nieuws kopen. Je ziet mooie producten, claims dat ze de goedkoopste zijn en ook...

De fout die veel mkb-ondernemers maken met marketing!

april 18, 2024
De afgelopen jaren heb ik veel ondernemers gesproken. En dit valt mij op: ze hebben weinig tijd, willen snel resultaat...
Blog Post CTA

H2 Heading Module

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.